Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


maandag 22 augustus 2011

Hier is geen koper!


22 augustus 2011
Door: Marij
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost
Tekst en foto: Richard Stekelenburg


Geen koper in dit appartement, vertelt het raamaffiche op een leegstaande flatwoning aan de Merovingenstraat. Woningcorporatie Elan Wonen hoopt met deze actie een herhaling van de rooftochten even verderop in de zuidstrook van de Slachthuisbuurt eerder dit jaar te voorkomen.

Op 1 oktober moeten ook de laatste flats tussen Hannie Schaftstraat en Schipholweg leeg zijn, om vervolgens gesloopt te kunnen worden voor nieuwbouw. De ervaring leert dat allengs leegstromende sloopflats een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op koperdieven. Met alle overlast voor de nog niet vertrokken bewoners van dien. Ook als er binnen helemaal geen koper te halen valt. Er wordt al gauw van alles losgetrokken.

Politie, brandweer en ambulance rukten in januari van dit jaar als gevolg daarvan massaal uit naar de Hannie Schaftstraat. Nadat koperdieven op grote schaal leidingen, geisers en gasmeters uit leegstaande flats hadden gestolen werd gas geroken, en gevreesd voor explosiegevaar.

,,Dat soort toestanden willen we nu voorkomen’’, zegt een woordvoerder van Elan Wonen. ,,En het lijkt te werken. Al is dit pas de eerste poster.’’

De tekst is in Engels opgesteld. Bekend is dat de daders vaak uit Oost-Europa komen. En dan nog: ook voor Nederlanders is deze boodschap geen Chinees.

3 opmerkingen:

  1. Wat zou de firma Elan Wonen ervan zeggen als men de beveiliging van het sloopterrein gewoon wat opvoert, middels het regelmatig wachtlopen en de inzet van een stel goed getrainde Duitse Herders (politie) honden? Veel beter, lijkt me?

    Met zo'n pamflet maak je echt ''geen meters''! En als het dan toch, per se, moet; waarom niet EXCLUSIEF in het Roemeens, Bulgaars en / of Pools opgesteld? Dat is toch de ''doelgroep?''

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, gisteren de 23ste weer een jaar ouder geworden (57)
    Word alweer een ouwe ...

    Mensen zijn van nature nieuwschierig, "dus" zullen zij zo'n pamflet gewoon negeren.
    Het stiekeme schijnt bij sommige een kick te geven, dus gaan ze evengoed een pand binnen.
    Net wat Ron zij, politie honden, ik denk dat meer effect heeft dan een pamflet.
    Groeten.
    Ron M.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai, Ron!

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag, bij deze man! Wist dat je ergens in augustus jarig bent, maar niet precies wanneer. En 57 jaar zegt echt niks, als de kwaliteit van leven goed is. Het komt toch! Iedere leeftijd heeft z'n bekoring.

    Ja; ik vind zo'n pamflet echt volkomen zinloos. Mensen die al dat koper uit die huizen willen jatten zijn vaak van die onontwikkelde figuren die, volgens mij, uberhaupt amper de A van een B kunnen onderscheiden. Hele domme elementen...

    Je zult ze dus moeten betrappen en eruit moeten slaan of, inderdaad, die honden erop af moeten sturen.Drastisch, maar zo is het feitelijk wel!

    Overigens is het slopen van koperen leidingen nu minder risicovol, want het gas is er al maanden vanaf gehaald. Maar dan nog blijft het diefstal en is dus strafbaar, als een misdaad!

    Grtx,

    RON.

    BeantwoordenVerwijderen