Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


maandag 30 januari 2012

‘De eerste woningen zijn al verkocht!’


30 januari 2012
Door: Marij
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost


De eerste woningen aan de zuidstrook, tussen de Schipholweg en de Hannie Schaftstraat, zijn in de verkoop. Half december was de start van de verkoop van de eerste woningen die Ymere ontwikkelt.

Wim Polman, verantwoordelijk verkoopmanager van Ymere vertelt vol trots: ,,De eerste contracten zijn al getekend.” Elan Wonen, Pré Wonen, Ymere en gemeente Haarlem werken samen aan de ontwikkeling van de zuidstrook.

Hof van Sevenhuijsen
,,De woningen in verkoop zijn onderdeel van het Hof van Sevenhuijsen. Dit is samen met het Hof van Dumont, één van de twee bouwblokken die we gaan bouwen aan de Schipholweg”, vertelt Polman. Het Hof heeft een divers aanbod aan woningen; eengezinswoningen en appartementen, in zowel het huur- als het koopsegment. Ook ondernemers kunnen terecht in de bedrijfsruimten op de begane grond.

‘Prachtige woningen’
,,Op dit moment zijn de eengezinswoningen in de verkoop”, aldus Polman. ,,Het zijn prachtige ruime woningen. De eengezinswoningen hebben allemaal een eigen parkeerplek, minimaal drie slaapkamers en sluiten aan op de binnentuin. Alle woningen worden opgeleverd met een keuken en volledige badkamer, maar een groot voordeel is dat je ook de mogelijkheid hebt om je eigen woning in te richten. Als je je keuken of badkamer zelf wilt uitzoeken of bouwen is dat mogelijk.”

De bewoners zijn niet alleen nieuwkomers. ,,Uiteraard zijn er woningen gereserveerd voor de vroegere bewoners van de Hannie Schaftstraat.” Deze bewoners wonen tijdelijk in een wisselwoning. Een deel hiervan keert terug naar de Slachthuisbuurt.

Planning
Wanneer de eerste woningen klaar zijn, is nog niet duidelijk. Tot en met de zomer blijft het terrein nog onbebouwd. ´We verwachten dat we na de zomer starten met het leggen van de eerste steen.´ De totale bouwtijd wordt geschat op anderhalf jaar. ´Het duurt dus nog even voordat de woningen er staan. Maar de kop is er wel af. De eerste contracten zijn namelijk al getekend!´

Meer informatie
Meer informatie over de verkoop van de woningen vindt u op de website www.slachthuisbuurt.nu. Ook kunt u zich op deze website inschrijven voor de nieuwsbrief. De laatste informatie over de planning staat op de website www.slachthuisbuurt-haarlem.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten