Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


vrijdag 9 november 2012

Nieuwbouw Hartekampgroep



9 november 2012
Bron: Wijkkrant Slachthuisbuurt
Foto's: Ed Post


Aan de Richard Holkade Verrijst nieuw gebouw voor huisvesting van cliënten van De Hartekamp Groep.
Het gebouw biedt plaats aan 48 cliënten van de Hartekamp in Heemstede. Zij gaan wonen in 8 groepswoningen (6 cliënten per woning). De groepswoningen liggen op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping. Ook komen er 11 cliënten afkomstig van kleinschalige woonvoorzieningen in de wijk. Deze cliënten gaan wonen in 1-persoonsstudio’s op de tweede verdieping. Behalve een woonfunctie heeft het gebouw ook een dagbestedingfunctie.


Het gebouw ligt aan de rand van de Slachthuisbuurt, vlak naast de Zuid-Oosterkerk. De gemeente Haarlem heeft plannen in voorbereiding om deze buurt op de te knappen. De Richard Holkade is een rustige, brede weg met bomen en water. Aan de andere zijde van het gebouw ligt de Kogellager en de Diepenbrockstraat, een straat met rijtjeshuizen.


Het gebouw van de Hartekamp Groep vormt één geheel met een appartementencomplex aan de kop van het gebouw.
 

Dit appartementencomplex, dat is ontwikkeld door Pré Wonen, heeft een eigen entree en omvat 16 koopappartementen voor starters op de woningmarkt. Het gebouw kan gekenmerkt worden als een soort “Haarlems Hofje” in een modern jasje, met een stedelijke uitstraling aan de buitenkant en een interne, gemoedelijke sfeer in de binnentuin.
Naast de balkons, die gekoppeld zijn aan de huiskamers van de woningen, is er op de eerste en de tweede
verdieping een gemeenschappelijke buitenruimte aanwezig. De eerste paal voor de bouw is in december 2011 de grond in gegaan. De verwachtte oplevering van het gebouw is tweede kwartaal 2013.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten