Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


woensdag 13 april 2011

‘Langzaam krijgen we onze kerk weer terug’


13 april 2011
Door: Matij
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost
Tekst en foto’s: Bep Uithol


Het werk aan de Zuid-Oosterkerk gaat gestaag door, weet buurtbewoonster Bep Uithol. Ze nam onlangs een kijkje bij het gebouw. De kerk zou in april worden opgeleverd, maar dat blijkt toch niet haalbaar.

Op 7 april ben ik weer eens een kijkje gaan nemen omdat ik zag dat er glas in de zijgevels werd geplaatst. Aannemer/uitvoerder Theo Kroese van Vios uit Amsterdam vertelde me dat er wat tegenslagen waren geweest. Er moest onlangs een nieuwe betonnen vloer gestort worden en door de strenge vorst van afgelopen winter lag het werk bijna stil, het was gewoon te koud.

Ik mocht binnen een kijkje nemen en was erg verrast dat ik in de nok van het dak kon kijken. Het wordt prachtig binnen, net zoals het vroeger was. De stalen dakspanten blijven in het zicht en als alle nieuwe ramen geplaatst zijn en de binnenkant van houtwerk is voorzien, is het een mooie lichte ruimte.

De stoepen van de entrees zijn ook opnieuw gemetseld. De toren en het dak zijn van nieuwe dakpannen voorzien en de toren heeft een nieuw kruis gekregen. Volgens Theo is het de bedoeling dat er eind dit jaar een kinderdagverblijf in komt. Prè Wonen is hierover nog in onderhandeling.

Zoals het er nu naar uitziet is de oplevering half juli. Als de plannen met het kinderdagverblijf of een andere gebruiker doorgaan, moet er wel nog een interne verbouwing plaatsvinden. Dit gaat dan tot half december duren en dan is pas de officiële opening. Nog even geduld dus. Langzaam maar zeker krijgen we onze Zuid Ooster weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten