Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


dinsdag 1 maart 2011

Flats nu toch snel gesloopt


28 februari 2011
Door: Marij
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost
Tekst: Richard Stekelenburg, HD

Deze week kan alsnog met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de flats in de Hannie Schaftstraat worden begonnen.

Woningbouwcorporatie Ymere is door de rechter in het gelijk gesteld in het kort geding dat een aannemer had aangespannen over de aanbestedingsprocedure voor de sloopklus.

De vertraging die de sloopwerkzaamheden met dit kort geding hebben opgelopen, blijft met deze uitspraak beperkt tot iets meer dan drie weken.
Ymere laat weten blij te zijn dat nu snel met het werk kan worden begonnen. De huidige flats in de Hannie Schaftstraat moeten plaats maken voor nieuwe woningen.

De eerste maand zijn er voorbereidende werkzaamheden, vooral binnen de panden. Daarna volgt de sloop van de buitenmuren en wordt het ook voor omwonenden en passanten goed zichtbaar. Dat vindt rond april plaats. De gehele sloopperiode duurt vijf maanden, daarna is de gemeente aan zet om de grond bouwrijp te maken.


________________________________________

  1. JanP zegt:

    Ik hoop dat het nu echt gaat beginnen.
    Nu lijkt het daar echt op een getto,het ziet eruit alsof er een veldslag geleverd is.
    Hoop dat het met de nieuwbouw straks de wijk weer wat mooier word.

  2. Ron Magielsen zegt:

    Gaat het dan eindelijk gebeuren, hoop alleen dat er iets moois voor terug komt en dat het te betalen is voor de nieuwe bewoners.
    Maar laat het plantsoentje met de daarbij behorende standbeeld aan de Hannie Schaft intact.
    Dat is dan nog het enige nostalgie wat overblijft.

  3. Ron zegt:

    Opmerkelijk die uitspraak! Kennelijk is dan toch de begroting voor de sloopkosten (net) niet hoog genoeg voor een sec. openbare aanbesteding?

    (Daar is een grens voor meen ik te weten? Boven een bepaalde som moet je vervolgens openbaar aanbesteden, heb ik weleens ergens gelezen…)

    Dat zou dan de enige reden zijn dat ik thans kan bedenken, hetgeen mogelijk tot deze beslissing heeft geleid? Andere argumenten zie ik hier niet?

    Echter; laat ik er vooralsnog maar vanuit gaan, dat de edelachtbare rechter een ”wijze en juiste beslissing” heeft genomen. Nog ‘n paar weken waken, dan kan ”de happer” alles weg ”knagen”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten