Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


donderdag 3 maart 2011

Slachthuisbuurt Zuid krijgt sfeer en groen


3 maart 2011
Door: Marij
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost
Tekst: gemeente Haarlem

Het zuidelijke deel van de Slachthuisbuurt krijgt een groene en sfeervolle inrichting als straks alle woningen in het gebied zijn gebouwd. Dit blijkt uit het ontwerp dat op 1 maart is vastgesteld door het college van B&W.

In het ontwerp wordt op bijzondere wijze aansluiting gezocht bij de diverse karakteristieken in de buurt. Daarbij is veel ruimte voor groen, zoals het plaatsen van bomen, aandacht voor hofjes en het planten van een klimaatbosje.

Het ontwerp voor de openbare ruimte is een uitwerking van de stedenbouwkundige visie voor dit deel van de Slachthuisbuurt, op basis waarvan dit jaar de nieuwbouw van woningen aan de Schipholweg van start gaat.

Aanvankelijk zou worden gekozen voor een reeks van geschakelde ruimten met hoven en pleinen. Vanwege aanpassingen in het stedenbouwkundige ontwerp bleek het kwalitatief beter om de openbare ruimte onder te verdelen in een aantal sferen (karakteristieken). Openbare ruimte moet iedere sfeer in het gebied versterken. Karakteristieken in de buurt zijn het park, de hoven, de Schipholweg, lanen, en woonstraten. Het groen dat door bebouwing verdwijnt tussen de flats komt ruimschoots terug in het ontwerp. Er worden meer bomen geplant dan het aantal dat verdwijnt wegens de herinrichting. Omdat verhard oppervlakte in het gebied stijgt, wordt water gecompenseerd en toegevoegd aan het open water.

Gezamenlijke aanpak
Na inspraak is het ontwerp door het college van B&W op 1 maart vastgesteld. Het project Slachthuisbuurt Zuidstrook kent veel veranderingen en is daarom niet voor 2017 gereed. Om zo goed mogelijk aan deze veranderingen te werken is er een gezamenlijke aanpak door de gemeente en de corporaties Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen. Deze aanpak moet leiden tot een prettige Slachthuisbuurt waar mensen in de toekomst graag wonen en willen blijven wonen.

________________________________________



Geen opmerkingen:

Een reactie posten