Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


dinsdag 18 oktober 2011

Sloopwerkzaamheden flats hervat


18 oktober 2011
Door: Marij
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost
Foto: Bep Uithol


Beelen Sloopwerken heeft de sloop van de Hannie Schaftstraat maandag hervat. Spaarnelanden heeft inmiddels de grote troep rondom de flats verwijderd. Door het faillissement van de vorige sloopaannemer hebben de werkzaamheden een vertraging opgelopen van ongeveer acht weken.

Beelen, die de werkzaamheden van het failliete Transverko heeft overgenomen, is een bekend bedrijf voor Elan Wonen, Ymere, en PrĂ© Wonen. In het verleden heeft Beelen, dat veel in de regio Haarlem werkt, diverse projecten uitgevoerd voor de drie corporaties. Volgens Marjolein Hofstede, projectontwikkelaar bij Ymere, was de keuze al gauw op Beelen gevallen maar was het nog even wachten op een aantal rapporten, die nog in bezit van Transverko waren. ,,De rapporten geven aan dat alle asbest verwijderd is in het slooptraject. Zonder die rapporten kon de sloop niet beginnen.’’

Planning

De verwachting is dat eind 2011 alles tot het verlengde van de Pladellastraat gesloopt is. Het bouwrijp maken sluit daar op aan en is in het voorjaar van 2012 gereed. ,,Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het weer, bij vorst kunnen deze werkzaamheden niet plaats vinden”, aldus Hofstede. ,,Ook het verkoopproces zal begin 2012 van start gaan. Dit hangt echter ook af van de afgifte van de bouwvergunning en het bredere ruimtelijke ordeningsproces.” Uiteindelijk heeft de sloop een vertraging opgelopen van ongeveer acht weken.

Bron: gemeente + corporaties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten