Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


vrijdag 4 februari 2011

De aller-, allerlaatste bewoners


3 februari 2011
Door: Jacqueline
Bron: Digitale Wijkkrant Haarlem-Oost
Tekst & foto: Bep Uithol

Afgelopen maandag vertrokken de aller-, allerlaatste bewoners uit de flats aan de Hannie Schaftstraat die binnenkort gesloopt worden.

Meneer Zaugoyan (midden) met achter hem zijn zoon en voor en naast hem twee dochters. De twee mannen rechts en de man links zijn medewerkers van Stem in de Stad.


Het was een trieste dag voor de familie Zaugoyan. Het echtpaar woonde met hun vier kinderen op de Hannie Schaftstraat 70 hs. Waar ze terechtkomen, weten ze niet. Voorlopig gaan ze voor twee weken naar Bloemendaal. Daarna verkassen ze tijdelijk naar Haarlem Noord, maar waar ze vervolgens naartoe gaan, weten ze nog niet.

De vier kinderen kunnen vanuit hun tijdelijke woning(en) met de bus naar school: de drie meisjes naar de Hannie Schaftschool, hun broer naar het Sterrencollege. Daar zijn ze erg blij mee. De familie wordt bij de verhuizing geholpen door vrijwilligers van Stem in de Stad, die werken vanuit de Groenmarkt.

Zodra de laatste bewoners maandag waren vertrokken, hebben de corporaties hekken rondom alle slooppanden gezet. Zo hopen ze verdere vernielingen te voorkomen.

________________________________________

  1. jos derissen zegt:

    De informatie in het bovenstaande artikel is niet helemaal juist weergegeven:
    Het gezin Zaugoyan krijgt 14 februari een woning toegewezen door Pré Wonen. De afspraak hiervoor is circa twee weken geleden gemaakt.
    Met vriendelijke groet, Jos Derissen, wijkconsulent Pré Wonen.

  2. Roose zegt:

    Kijk, komt het toch nog goed.

  3. Edward zegt:

    En de sloop van de flats is nu alweer uit gesteld….told you so!!!…sorry Jos dat ik heb getwijfeld aan de eerlijkheid,verdraagzaamheid,voortgang,weg genomen dreiging en verpaupering,politieoptreden,geluk,en aan jou….sorry….

  4. Edward zegt:

    Woehahahahahaha!!!!! nooot!

  5. Edward zegt:

    sloop….medio 2020…of eh…20-02-2020

  6. jacqueline zegt:

    Bedankt voor de correctie, Jos. Fijn voor de familie dat ze wel een woning hebben.

  7. Bep zegt:

    Ben erg blij voor de familie Zaugoyan dat ze een vaste plek krijgen en daarmee de rust na alle narigheid van de afgelopen maanden.Want het was geen pretje om als laatste te vertrekken.Jos,bedankt voor je aanvulling op het verhaal want wat ik geschreven heb is mij daar ter plekke verteld Sorry dat ik niet wist van de hen toegewezen woning.Dat geeft een ander licht op de afhandeling van de woningcorporatie’s om bewoners aan een andere woonruimte te helpen. Ik wens de familie een zonnige toekomst, Groetjes, Bep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten