Zo was het toen... Haarlem Oost

______________________________________________________________________

De foto's in de berichten zijn meestal verkleind weergegeven.
Door op de foto te klikken kan dan een groter formaat foto worden bekeken.
______________________________________________________________________


dinsdag 4 mei 2010

Eerste deel nieuwbouw Zuidstrook



Nieuwbouw

Aan de kant van de Schipholweg ontstaat een ware entree voor Haarlem. De nieuwbouw krijgt aan deze kant een dynamische uitstraling. Het nieuwe visitekaartje van Haarlem! De nieuwbouw loopt af richting de rest van de buurt. De sfeer is dan minder grootstedelijk, maar vrij intiem, met groene binnenhoven.

Voorlopig ontwerp Hannie Schaftstraat klaar
Het voorlopig ontwerp van de eerste twee nieuwbouwblokken aan de Hannie Schaftstraat is klaar. Ymere ontwikkelt deze eerste nieuwbouw. Het ontwerp toont globaal waar de woningen zich in de bouwblokken bevinden, hoe de toegang is geregeld en waar de parkeerplaatsen, bergingen en balkons komen. Details zoals kleuren en materiaalgebruik volgen later in een Definitief Ontwerp. Beide bouwblokken krijgen zowel appartementen als eengezinswoningen,
variërend van 3- tot 6-kamers. De woningen liggen rond een binnenterrein en alle appartementen hebben een balkon of terras. Aan de zijkant van de bouwblokken komt een toegang naar de parkeervoorziening voor de bewoners.


Planning
De sloop van de eerste fase start na de jaarwisseling 2010-2011. De eerste fase van de sloop bestaat uit de even huisnummers aan de Hannie Schaftstraat, van 58 t/m 146 en 152 t/m 166 (tussen de Prins Bernardlaan en het verlengde van de Pladellastraat) en de huisnummers 38 hs t/m 56 II. In de loop van 2010 vertrekken alle bewoners uit deze woningen. De bouw van de nieuwe woningen start naar verwachting zomer 2011. De andere projecten van Elan Wonen en Pré Wonen volgen hierna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten